Ljavon Volski till Södra teatern 19 mars!

Den 19 mars står en av Belarus (Vitrysslands) stora rocklegender Ljavon Volski på Södra teaterns scen (Kägelbanan) i Stockholm, inom ramen för Östgruppens Belarusdagar.

Volski är en mångsidig artist, som bland annat varit frontfigur i rockbandet N.R.M. Han hör också till de artister som på grund av sitt samhällsengagemang är svartlistade av regimen och därmed förhindrade att uppträda i bland annat teve.

Här är några smakprov från N.R.M.:s/Ljavon Volskis repertoar. Se mer om arrangemanget på Södra teatern i informationen längre ner i detta inlägg. Hela programmet för Belarusdagarna finns här.

 

CENSUR : KULTUR
Kontroll och Kreativitet i Vitryssland

Kägelbanan, 19 mars, kl 18-22
Samtal/Konsert


Volski

I Vitryssland är kontroll en del av vardagslivet – så naturlig att många förmodligen tar den för given. Inom statsapparatens alla grenar finns särskilda avdelningar för ”ideologisk styrning” och de som kliver ur ledet förlorar ofta sina jobb eller studieplatser. Dedikerade regimkritiker riskerar samtidigt betydligt värre repressalier.

Hur långt in i människors inre når kontrollen? Och vilka känslor väcks till liv när man ändå väljer att ta strid? Hur drabbat är kulturlivet av censur och självcensur? Och kan förtryck rentav ge upphov till kreativa impulser?

Möt några av Vitrysslands mest namnkunniga musiker, människorättsförsvarare och journalister i ett samtal om kultur och censur på Kägelbanan.

Medverkande:
TATSIANA REVJAKA
(Människorättscentret Vjasna)

JULIJA SLUTSKAJA
(Solidarity with Belarus Information Office)

HANNA VOLSKAJA 
(musikproducent),

M.FL.

På scen: Vitrysslands legendariske – och svartlistade – rockartist: LJAVON VOLSKI.