Bulgarien anklagar GRU för bombdåd

Tjeckiens anklagelser om att rysk underrättelsetjänst sprängde två ammunitionsförråd i landet 2014 följs nu av liknande anklagelser från Bulgarien. Där ägde fyra sådana händelser rum 2011, 2015 och 2020.

Gripanden av aktivister

Flera ledande aktivister rapporteras i helgen ha blivit gripna, däribland libertarianer och Navalnyjanhängare. Mest känd av de gripna är libertarianen Michail Svetov i Moskva.

Navalnyj avbryter hungerstrejk

Aleksej Navalnyj avbryter sin hungerstrejk. Det meddelar han i dag i en uppdatering på Instagram och menar att hungerstrejken krönts med viss framgång.

Ryssland utlovar tillbakadragande

Trupperna som de senaste veckorna varit mobiliserade kring Ukraina ska dras tillbaka, med början i morgon. Det ska Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu i dag ha gett order om.

Demonstrationer för Navalnyj

I går kväll genomfördes de utannonserade demonstrationerna för den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyj. I Sankt Petersburg greps många men i Moskva lät polisen demonstranterna hållas.

Navalnyj-demonstration på onsdag

Situationen kring den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyj ställs på sin spets. På onsdag har hans medarbetare utlyst den planerade landsomfattande protesten, trots att färre än tänkt anmält intresse.

Sobol fick villkorligt straff

Den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyjs medarbetare – tillika högprofilerade politikern – Ljubov Sobol dömdes i dag till ett års villkorlig samhällstjänst för olaga intrång. Domen gäller den incident då hon 21 december letade efter en av de FSB-män hade som försökt giftmörda Navalnyj.

Navalnyj i hungerstrejk

Den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyj inledde i går en hungerstrejk, och kräver att få träffa en extern läkare. Enligt hans medarbetare fortsätter han dock att dricka vatten.

Navalnyj dålig i fängelset

Den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyjs hälsa är värre än tidigare känt. Det står klart efter ett besök av hans advokater i fängelset i dag.

Samling inför ny Navalnyj-protest

Den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyjs Antikorruptionsfond manar till samling inför en tidigare aldrig skådad jätteprotest. Man hoppas bli så många demonstranter att polisen inte vågar ingripa.