Kara-Murza också FSB-måltavla

Oppositionspolitikern Vladimir Kara-Murza förgiftades av samma mordkommando som Aleksej Navalnyj. Det avslöjar Bellingcat och The Insider i ännu en artikel baserad på normalt oåtkomliga uppgifter.

Navalnyj inte längre samvetsfånge

Amnesty international erkände i januari den fängslade ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj som samvetsfånge. Men i början av denna vecka blev det känt att organisationen drar tillbaka erkännandet, på grund av politikerns nationalistiska förflutna.

Överklagandet avslogs

En överklagandedomstol i Sankt Petersburg fastställde i går den 13-åriga fängelsedomen mot Jurij Dmitrijev. Hans advokat tänker ta fallet vidare till nästa instans.

Ficklampsaktion för Navalnyj

I går på Alla hjärtans dag genomfördes runtom i Ryssland en flashmobaktion för den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyj. Människor lyste upp mörkret med sina mobiler…

Sverige, Tyskland och Polen svarar

De tre EU-länder som i fredags drabbades av diplomatutvisningar i spåren av Navalnyjprotesterna, svarar nu med samma mynt. Det meddelar bland andra Sveriges utrikesminister Ann Linde på Twitter.

Svensk diplomat utvisas

En medarbetare vid Sveriges generalkonsulat i Sankt Petersburg utvisas ur Ryssland för att ha deltagit i stöddemonstrationerna för den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyj. Sveriges ambassadör ska ha kallats till samtal hos det ryska utrikesministeriet.

Fängelse för oförvägen Navalnyj

Två år och åtta månaders fängelse fick Aleksej Navalnyj under gårdagens process i Moskvas stadsdomstol. Under sin egen plädering skyllde han alltihop på Putins feghet.

Östgruppen manar Linde sätta ned foten

Sveriges utrikesminister Ann Linde träffar på tisdagen sin ryska kollega Sergej Lavrov. Östgruppen uppmanar henne att i samband med mötet lyfta frågan om den så kallade agentlagstiftningen och kräva att föreningsfriheten respekteras i Ryssland.

Rekordmånga gripanden

Färre deltagare än föregående helg, men rekordmånga poliser och gripanden. Så beskrivs söndagens Navalnyjprotester av nyhetssajten Meduza.

Navalnyjs attentatsmän kopplas till fler dödsfall

Den grupp inom säkerhetstjänsten FSB som knutits till giftmordförsöket på Aleksej Navalnyj kopplas nu till tre andra sannolika attentat – med dödlig utgång. Sajterna Bellingcat, The Insider och den tyska tidningen Der Spiegel presenterade i går en ny undersökning.