Kadyrov mordhotar ryska politiker

E8B20CD8-07F9-4317-8CCB-77A84581EDF3_w640_r1_s_cx0_cy0_cw88Den tjetjenske presidenten Ramzan Kadyrov har riktat vad som förefaller vara ett mordhot mot den ryska oppositionsledaren tillika tidigare premiärministern Michail Kasianov.

I ett filmklipp som Ramzan Kadyrov postade på Instagram under söndagskvällen ses Michail Kasianov och oppositionspolitikern Vladimir Kara-Murza samtala med varandra. Över klippet har Kadyrov lagt till ett filter i form av ett hårkors, där de två ryska politikerna är målet. Till klippet har Kadyrov kommenterat:

”Kasianov åkte till Strasbourg för att hämta pengar till den ryska oppositionen. Den som inte förstått det än kommer att förstå!”

Detta filmklipp är det senaste i raden av många uppseendeväckande utspel och förtäckta hot Kadyrov riktat mot den ryska oppositionen den senaste månaden. Den ryska oppositionen kräver nu att Kreml reagerar på Kadyrovs agerande.

Själv kallar Vladimir Kara-Murza det hela för uppvigling till mord, och Kasianov säger att han ser det som ett tydligt mordhot och att han planerar att be polis utreda det.

Källa: Kadyrovs Instagramkonto