Påstådda kupplaner avslöjade

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i dag att man upptäckt planer på en statskupp som skulle äga rum på onsdag eller torsdag i nästa vecka. Kreml förnekar inblandning.

Underrättelsechef befarar attack

Kring månadsskiftet januari-februari kan Ryssland komma att anfalla Ukraina, säger en ukrainsk underrättelsechef i en intervju. Detta mot bakgrund av den senaste tidens rapporter om ökad rysk truppnärvaro nära gränsen.

Säkerhetsmän fast för utpressning

Tre medarbetare i säkerhetstjänsten SBU misstänks ha gripit en utländsk IT-arbetare och pressat honom på pengar. Det meddelade Statliga utredningsbyrån, GBR, i förra veckan.

Skytisk guldseger för Zelenskyj

En samling skytiskt guld som lånats ut från Krim till ett museum i Nederländerna ska nu efter en sju år lång rättsprocess återlämnas – till Ukraina. Det bestämde en domstol i Amsterdam i dag.

Zelenskyj avfärdar Pandoraläcka

Ukraina president Volodymyr Zelenskyj är en av många vars tidigare affärer exponerades av den så kallade Pandoraläckan tidigare i oktober. Uppgifterna är dock varken nya eller belastande, menar han.

Borgmästare släpps fri mot borgen

Odessas borgmästare Hennadij Truchanov har delgivits misstanke om brott och begärts häktad av landets antikorruptionsåklagare. Domstolen beslöt dock i måndags att släppa honom mot borgen.

Korotkych i rysk mordutredning

Den ukrainske ytternationalisten Serhij Korotkych anklagas för mord av den ryska utredningsmyndigheten, meddelade Sovacentret i slutet av augusti. Sannolikt handlar det om ett eller flera av en rad nynazistiska mord under 00-talet.

Attentat mot Zelenskyj-assistent

En medhjälpare till president Volodymyr Zelenskyj, Serhij Sjefir, besköts i går strax utanför Kiev då han färdades i bil, men klarade sig utan skador. Bilens chaufför blev dock sårad. Bilder på en bil med dussintalet kulhål har visats upp och en polistalesman konstaterar att attentatet inte var fejkat.

CNN: Ukraina bakom Wagnerhistorien

Den märkliga historien med 33 ryska legosoldater som greps inför förra årets presidentval i Belarus, beskrivs nu av amerikanska CNN som en ukrainsk komplott för att snärja soldaterna. Enligt kanalen bekräftas detta även av en amerikansk myndighetskälla.

Zelenskyj träffade Biden

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj befinner sig just nu på besök i USA. På onsdagen träffade han sin amerikanske kollega Joe Biden, och utlovades förnyat stöd.