Ryssland förbjuder politik

KALLE KNIIVILÄ. Nu har den ryska regimen officiellt jämställt oppositionell verksamhet med extremism och därmed i praktiken förbjudit all politik utanför de fyra tillåtna partier som styrs från presidentens kontor. Det är den praktiska innebörden av onsdagskvällens domstolsbeslut som förbjuder Aleksej Navalnyjs organisationer och gör det omöjligt för hans medarbetare att kandidera i val.

Dmitrij Gudkov också gripen

Oppositionspolitikern Dmitrij Gudkov utsattes i förrgår för en husrannsakan och greps, formellt för ekonomiska oegentligheter. Gripandet sätts i samband med häktningen av en annan oppositionell – Andrej Pivovarov – som iöst.nu också rapporterat om.

Öppna Ryssland-samordnare greps

Samordnaren för den nedlagda rörelsen Öppna Ryssland, Andrej Pivovarov, greps i måndags kväll på Sankt Petersburgs flygplats Pulkovo då han skulle flyga till Polen. Därefter fördes han till Krasnodar i södra Ryssland.

Gripna i Sankt Petersburg på Första maj

Sextiofem personer greps i Sankt Petersburg på Första maj. Polisens tillslag riktades mot den liberala oppositionella delen av demonstrationståget. En mängd olika partier och rörelser…

Chodorkovskij ger pengar till politiska fångar

Michail Chodorkovskij ska tillsammans med Aleksej Navalnyj börja hjälpa politiska fångar med pengabidrag. I en första omgång ska 22 personer få hundratusen rubel var. Bidragen motsvarar cirka 14…