Jabloko håller ställningen lokalt

I skuggan av ännu ett nederlag på riksnivå fick Jabloko – Rysslands äldsta och mest etablerade liberala oppositionsparti – viss framgång på lägre nivåer i helgens val. Det rapporterar partiet på sin hemsida.

Kommunister på Navalnyjlista

Navalnyjteamets ”smarta röstning” offentliggjorde i dag listan över rekommenderade kandidater i parlamentsvalet och i de regionalval som hålls samtidigt fram till och med söndag. Listan domineras av kandidater från det ”systemoppositionella” kommunistpartiet.

Dubbelgångare i Sankt Petersburg

Historien med de två kandidaterna som antagit samma namn som oppositionspartiet Jablokos företrädare Boris Visjnevskij har mötts av upprörda reaktioner även från myndighetshåll. Centrala valkommissionens ordförande Ella Pamfilova säger sig hoppas att liknande dubbelgångare i framtiden ska kunna diskvalificeras.

Jablokoprotest mot övergrepp

Det liberala oppositionspartiet Jabloko – vars tidigare ledare Grigorij Javlinskij är en av kandidaterna i presidentvalet i mars – protesterar mot vad man betraktar som…

Minnesstund för Politkovskaja fick nej

En minnesstund för den mördade journalisten Anna Politkovskaja nekas tillstånd av förvaltningen i Petrogradräjongen i Sankt Petersburg. Minnesstunden har hållits årligen sedan Politkovskaja sköts ihjäl…