Bandarenkas död läggs på is

Brottsutredningen om 31-årige Raman Bandarenkas död ställs till vidare in, meddelar Belarus riksåklagarmyndighet. Någon misstänkt har enligt myndigheten inte gått att finna.

Sex månaders fängelse för journalist

I dag föll domen mot tut.by-journalisten Katsiaryna Barysevitj och den läkare, Artsiom Sarokin, som tillsammans anklagades för brott mot patientsekretessen. Det gällde dispyten om huruvida den i november avlidne Raman Bandarenka var berusad eller inte.

Två år för Belsat-journalister

Belsat-korrespondenterna Katsyaryna Andrejeva och Darja Tjultsova, anklagade för att ha organiserat ordningsstörningar, dömdes i torsdags till två års fängelse.

Rättegång mot Belsat-journalister

I dag inleddes rättegången mot Belsat-korrespondenterna Katsyaryna Andrejeva och Darja Tjultsova, som suttit häktade sedan minnesmötet för den avlidne Raman Bandarenka 15 november.

Nya uppgifter om Raman Bandarenkas död

Initiativet BYPOL – som uppges bestå av före detta poliser och medarbetare i rättsväsendet – presenterar nu en egen undersökning av Raman Bandarenkas död för drygt två månader sedan. Liksom många andra avslöjanden på senare tid bygger den på inspelade samtal, telefondata och andra normalt otillgängliga uppgifter.

Avlyssnade samtal om Bandarenka

Det uppmärksammade dödsfallet i förra veckan har tagit en ny vändning med läckta telefonsamtal mellan de inblandade – och med Lukasjenkas pressekreterare.

Över tusen gripna igen

Närmare trettonhundra gripna vid söndagens demonstrationer har i skrivande stund identifierats av människorättsorganisationen Vjasna. Gårdagens protest bar namnet De djärvas marsch och tillägnades den i förra veckan avlidne Raman Bandarenka.

Ann Linde beklagar nytt dödsfall

Sveriges utrikesminister Ann Linde beklagar på Twitter nu på morgonen den 31-årige Raman Bandarenkas död. Händelsen var den första med dödlig utgång sedan protesternas första dagar efter valet i augusti.